Methoden en technieken

Naast gecertificeerd coach ben ik gecertificeerd voor de inzet van onderstaande methoden. Ik zet deze in op basis van het vraagstuk en de behoefte van de coachee en altijd binnen een geïntegreerde en gezamenlijk ingevulde aanpak.

Voice Dialogue

Deze methode wordt ook wel de psychologie van de ‘ikken’ genoemd. Ik zet deze methoden in om mensen te helpen inzicht te krijgen in hun eigen interne dialoog. Mensen worden zich hiermee bewust van de strijdige gedachten die zij hebben, de krachten die zij in zich dragen. Mensen worden zich bewust van de ‘ikken’ die onbewust hun leven bepalen zodat bewust keuzes gemaakt kunnen worden om andere paden in te slaan.

Ik zet Voice Dialogue in overleg in binnen coachtrajecten maar ook heel gericht voor specifieke vraagstukken.

Meer weten, lees dan de meer uitgebreide informatie.

mBIT Coaching

MBIT coaching is een recente en wetenschappelijk onderbouwde methode voor coaching. mBIT staat voor Multiple Brain Integration Techniques.

Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat wij drie krachtige breinen hebben in ons neurologisch systeem.  Niet alleen ons bekende hoofdbrein, ook ons hart en onze buik spelen een bepalende rol in ons denken en doen.

De methode is in 2012 ontwikkeld door Grant Soosalu en Marvin Oka. Zij combineerde nieuwe kennis uit de neurowetenschap met technieken uit NLP, cognitieve taalkunde en positieve psychologie. Zij hebben hieruit krachtige modellen en technieken ontwikkeld om je verschillende breinen of intelligenties te integreren en uit te lijnen waardoor jij tot bijzondere prestaties kunt komen!

Ik zet mBIT in overleg in binnen coachtrajecten maar ook heel gericht voor specifieke vraagstukken.

Meer weten, lees dan de meer uitgebreide informatie.

Hypnose

Hypnose is een krachtige verandertool. Ruim 95% van ons gedrag is onbewust. De sleutel tot verandering of ontwikkeling ligt dan ook voornamelijk verscholen in dit onbewuste deel. En juist om de kracht van dit onbewuste vrij te maken kan hypnose een belangrijk middel zijn.

Hypnose wordt vaak als vaag of alternatief gezien maar feitelijk is hypnose enorm concreet. Hypnose is doelgericht en snel. Hiermee kan de inzet van hypnose binnen een coachtraject zorgen voor een versnelling van enorme versnelling van de gewenste ontwikkeling. Hypnose wordt steeds vaker voor tal van ontwikkelvragen ingezet en de werking is inmiddels aangetoond in diverse wetenschappelijke onderzoeken.

Ik zet hypnose in overleg in binnen coachtrajecten maar ook heel gericht voor specifieke vraagstukken.

Meer weten, lees dan de meer uitgebreide informatie.

EMDR

EMDR kan van waarde zijn voor het aanpakken van klachten die zijn ontstaan als gevolg van een ingrijpende ervaring. Dit is een gebeurtenis die zodanige sporen achtergelaten heeft in het brein van een persoon dat hij of zij daar nu nog steeds last van heeft.

EMDR is vooral bekend als een methode die wordt ingezet voor mensen met PTSS. De laatste jaren is uit steeds meer onderzoek gebleken dat EMDR ook effectief is voor het helpen van mensen met angsten, fobieën, paniekstoornissen of andere klachten die bijvoorbeeld gepaard gaan met:

  • Vermijdingsgedrag
  • Gevoelens van angst
  • Boosheid

Ik zet EMDR in overleg in binnen coachtrajecten maar ook heel gericht voor specifieke vraagstukken.

Meer weten, lees dan de meer uitgebreide informatie.

Tweekracht

Tweekracht is een speelse, vlotte, inspirerende en goed onderbouwde methode om jouw twee positieve kernkrachten in beeld te brengen.

Dit zijn de eigenschappen die jou de meeste energie geven en die de basis vormen voor jouw identiteit en positieve aantrekkingskracht.

Je kunt de kernkrachten zien als je beide benen waarmee je stevig op de grond staat, als de krachten maar goed in balans zijn en goed samenwerken.

Ik zet Tweekracht in overleg in binnen coachtrajecten maar ook heel gericht voor specifieke vraagstukken.

Meer weten, lees dan de meer uitgebreide informatie.

;