hypnose als
verandertool
Hypnose kun je zien als een staat van veranderd bewustzijn. Dat klinkt vaag maar feitelijk kennen we die allemaal.

Wie kent niet het voorbeeld van een autorit waarbij je ineens ergens bent zonder dat je jezelf bewust bent van de route die je hebt afgelegd?

Hypnose is vooral een krachtige verandertool. Een bekend feit is dat slechts 5% van ons gedrag bewust is. 95% is dus onbewust. De sleutel tot verandering of ontwikkeling ligt dan ook voornamelijk verscholen in dit onbewuste deel. En juist om de kracht van dit onbewuste vrij te maken is hypnose een krachtige tool.

De inzet van hypnose wordt geregeld vaag of soft genoemd maar feitelijk is hypnose enorm concreet en wordt de werking ervan onderbouwd door tal van wetenschappelijke onderzoeken. De methode is over het algemeen doelgerichter en sneller dan andere methoden en hiermee tijd- en kostenbesparend.

Wat kan hypnose voor jou doen?

  • Zonder hele lange omwegen kom je erachter wat ervoor nodig is om ergens van af te kunnen komen: een valkuil waar je steeds maar weer in trapt, een grens waar je maar tegenaan loopt, of een pijn die steeds terug blijft komen.
  • In hypnose maak je makkelijk contact met het onderbewustzijn; daar waar alle overtuigingen, emoties en herinneringen ten grondslag liggen.
  • Dit inzicht helpt je om blokkades op te heffen en zelf weer de regie in handen te nemen. Zodat je vrijer, krachtiger en gelukkiger verder kunt gaan met je leven.

Spannend?

Er hangt nog altijd iets mysterieus rondom de term hypnose. Maar het is niets anders dan een staat van geconcentreerde aandacht waarbij je bewuster observeert welke gedachten en gevoelens er door je heen gaan. Zonder jouw medewerking of wil kan ik het niet: het is een samenwerking tussen jou en mij. Als je in hypnose bent kun je alles horen en ervaren. Je bent zelf volledig in controle en je bent in staat om je achteraf alles te herinneren wat er gezegd werd.

Wil je weten of hypnose jou ook verder kan helpen? Ik vertel je er graag vrijblijvend meer over!

;