Over mij
en waarom ik dit doe
Ruim 95% van ons gedrag is onbewust, daar ligt dus de ruimte voor persoonlijke ontwikkeling.
Over mij….

Ik ben Paul en woon met mijn vrouw en zoon in het mooie Westland. Meer dan 25 jaar heb ik bij de brandweer mogen werken. Een bijzondere organisatie die belangrijk werk doet. Een organisatie waar ik een ontwikkeling mocht doormaken van brandwacht naar officier en van medewerker naar leidinggevende. Een organisatie waar je soms heftige dingen meemaakt maar ook gewoon een bedrijf waar dingen geregeld moeten worden. Een organisatie waar ik heb geleerd wat het is om onder hoge druk leiding te geven aan het bestrijden van incidenten en waar ik heb geleerd wat het is om leidinggevende te zijn van een grote afdeling of van een project of programma.

Waarom ik dit doe….

Ik heb ook ervaren hoe je jezelf in dit prachtige werk kunt verliezen en hoe je ongemerkt je eigen grenzen overschrijdt. Ervaren en geleerd dat het belangrijk is om dichtbij je eigen waarden te blijven, jezelf te blijven ontwikkelen en werk te doen wat hierbij aansluit.

Ontwikkelen is altijd al de rode draad geweest in mijn werk. Voor mijzelf, mijn team en de medewerkers als individu. In 2017 heb ik besloten mijn werk hier op aan te laten sluiten en heb ik Guidare Training & Coaching opgericht.

Met dit besluit liet ik ook iets achter wat enorm belangrijk voor mij was en dat is niet zonder slag of stoot gegaan. Ik zie en zag het als een reis waarmee ik naar een nieuw bestaan als ondernemer heb opgebouwd.

Ongeveer 95% van ons gedrag is onbewust…

Daar is dus de ruimte voor persoonlijke ontwikkeling te vinden en dat heb ik zelf sterk mogen ervaren. Door heel gericht aan de slag te gaan met dit onbewuste deel van mijn gedrag en het onder controle krijgen van mijn gedachten heeft mij echt verder gebracht in mijn ontwikkeling Zonder deze ontwikkeling had ik bijvoorbeeld nooit de veiligheid van een vaste baan verwisseld voor het ondernemerschap. Deze ontwikkeling is weer in een versnelling gekomen nadat ik in aanraking gekomen met de kracht van ademhaling. Heel bijzonder om te ervaren wat dit kan betekenen voor je welzijn, je functioneren en je ontwikkeling.

Kracht van ademhaling…

Bewust omgaan met ademhaling is ook de basis voor het beïnvloeden van dat wat onbewust doen en het onder controle krijgen van je gedachten. Het zorgt ook voor betere prestaties en de betere omgang met stress in het algemeen. Echt bijzonder en enorm fascinerend! Omdat ik zelf de kracht van dit alles heb mogen ervaren heb ik mij steeds meer op deze thema’s toegelegd. Ze nemen dan ook een belangrijke plek in mijn coaching. Stressregulatie en de rol van ademhaling hierin zijn ook thema’s waarmee ik trainingen en workshops verzorg voor hulpverleners, bedrijven en organisaties.

Naast de activiteiten met Guidare verzorg ik samen met mijn broer Jasper trainingen over ptss voor mensen die werken bij de hulpdiensten of in andere traumagevoelige beroepen. We hebben hier samen het bedrijf mentaalbewust.nl voor opgericht.

Mijn aanpak als coach en trainer is altijd persoonlijk, nuchter en ‘to the point’…

Humor is belangrijk in mijn aanpak, net als improviseren om nog beter aan te sluiten op het vraag en behoefte van de mensen of groepen die ik begeleid. Ik geef alles wat in mijn vermogen ligt om de mensen die ik begeleid, of de groepen die ik train, verder te brengen in hun ontwikkeling.

Wil je weten wat ik voor jou, jouw team of organisatie kan betekenen? Neem dan contact met mij op, ik spreek graag vrijblijvend met je af.

 

 

;