Over
Paul
“Guidare is Italiaans voor ‘begeleiden’. Op creatieve wijze leid ik mensen, teams en organisaties die voor een zakelijke uitdaging staan naar inzichten die grenzen verleggen.”

Ik ben Paul, de trotse eigenaar van Guidare Training en Coaching. Ik heb meer dan 25 jaar bij de brandweer gewerkt. In vele opzichten een bijzondere organisatie. Aan de ene kant een organisatie die dag en nacht klaarstaat om mensen in nood te helpen. Met mensen en teams die erop gericht zijn om, hoe dan ook, problemen van anderen op te lossen en incidenten te bestrijden. Aan de andere kant gewoon een bedrijf waar dingen geregeld moeten worden, waar sprake is van verandering en vernieuwing met alles wat daaraan verbonden is.

Ik ben actief geweest als manschap en later als leidinggevende in de uitrukdienst. Met een ploeg uitrukken naar incidenten en deze, soms onder zeer hoge druk, tot een goed einde brengen. Prachtig en dankbaar werk om te mogen doen. Ik ben ook actief geweest als teamhoofd, projectleider en programmamanager en heb vanuit deze functies onder hele andere omstandigheden met teams gewerkt. Ook mooi, maar met een hele andere dynamiek dan het werk in de uitrukdienst.

Tegen mijn grenzen aangelopen…

Ik heb ook ervaren dat het belangrijk is om in het werk dichtbij je eigen kwaliteiten en energie te blijven. Ik ben daar op een bepaald moment teveel vanaf geraakt en dat leverde mij een enorme fysieke waarschuwing op en een ziekteperiode van een aantal maanden. Ik ben daar gelukkig goed van teruggekomen en heb de kans gekregen weer werk te gaan doen wat dichtbij mijn energie en kwaliteiten ligt.

Wat ik echt leuk vind…

In mijn loopbaan bij de brandweer ben ik altijd met grote gedrevenheid bezig geweest met ontwikkelvraagstukken. Zowel met mensen als individuen, teams als geheel en de organisatie in het algemeen. Op welke manier zorgen mensen en teams ervoor dat ze hun doelen wel, of juist niet, behalen. Welke gedragingen, overtuigingen en patronen zorgen er nu voor dat mensen, teams of organisaties zich wel ontwikkelen en hun doelen behalen en wat zorgt er nu voor dat dit juist niet lukt?

Het roer om…

In mijn periode van de genoemde ‘waarschuwing’ ben ik mij bewust geworden dat ik juist hier verder mee wilde. Om mij verder te bekwamen binnen dit vakgebied heb ik in de periode 2016/2017 de Post HBO Masteropleiding Essentie Ontwikkeling gevolg en met succes afgerond. Door het volgen van deze opleiding heb ik mij bekwaamd als coach en trainer.

Met ingang van 1 januari 2017 was voor mij het moment gekomen om ook buiten de brandweer met ontwikkelvraagstukken aan de slag te gaan en heb ik Guidare Training & Coaching opgericht. Vanuit mijn kennis en ervaring maar bovenal met veel energie en gedrevenheid begeleid ik scherp en creatief, met rust en humor mensen en teams bij het verleggen van hun grenzen en het bereiken van hun doelen.

;