Grensverleggend
improviseren

Maak kennis met hypnose als krachtige ontwikkeltool

/ / Mail Paul

Sinds kort is hypnose één van de technieken die ik inzet in mijn coaching en begeleiding van mijn coachees. Hypnose is een enorm krachtige tool om bijvoorbeeld:

  • Meer inzicht en grip te krijgen op de persoonlijke stressbronnen.
  • Beter en bewuster de eigen grenzen te bewaken.
  • Doel- en resultaatgerichtheid te versterken.
  • Angsten en belemmeringen die het dagelijks functioneren in de weg staan aan te pakken.

Ik zet hypnose gericht in of juist in combinatie met andere vormen van coaching. Dit laatste zorgt ervoor dat we in korte trajecten een stevige stap in jouw persoonlijke ontwikkeling kunnen realiseren.

Ontwikkelen van het onbewuste

Hypnose kun je zien als een staat van veranderd bewustzijn. Dat klinkt vaag maar feitelijk kennen we die allemaal. Wie kent niet het voorbeeld van een autorit waarbij je ineens ergens bent zonder dat je jezelf bewust bent van de route die je hebt afgelegd?

Hypnose is vooral een krachtige verandertool. Een bekend feit is dat slechts 5% van ons gedrag bewust is. 95% is dus onbewust. De sleutel tot verandering of ontwikkeling ligt dan ook voornamelijk verscholen in dit onbewuste deel. En juist om de kracht van dit onbewuste vrij te maken is hypnose een krachtige tool.

De inzet van hypnose wordt geregeld vaag of soft genoemd maar feitelijk is hypnose enorm concreet en wordt de werking ervan onderbouwd door tal van wetenschappelijke onderzoeken. De methode is over het algemeen doelgerichter en sneller dan andere methoden en hiermee tijd- en kostenbesparend.

Wat kan hypnose voor jou doen?

  • Zonder hele lange omwegen kom je erachter wat ervoor nodig is om ergens van af te kunnen komen: een valkuil waar je steeds maar weer in trapt, een grens waar je maar tegenaan loopt, of een pijn die steeds terug blijft komen.
  • In hypnose maak je makkelijk contact met het onderbewustzijn; daar waar alle overtuigingen, emoties en herinneringen ten grondslag liggen.
  • Dit inzicht helpt je om blokkades op te heffen en zelf weer de regie in handen te nemen. Zodat je vrijer, krachtiger en gelukkiger verder kunt gaan met je leven.

Spannend?

Er hangt nog altijd iets mysterieus rondom de term hypnose. Maar het is niets anders dan een staat van geconcentreerde aandacht waarbij je bewuster observeert welke gedachten en gevoelens er door je heen gaan. Zonder jouw medewerking of wil kan ik het niet: het is een samenwerking tussen jou en mij. Als je in hypnose bent kun je alles horen en ervaren. Je bent zelf volledig in controle en je bent in staat om je achteraf alles te herinneren wat er gezegd werd.

Vrijblijvend intakegesprek

Wil je weten of hypnose, of een coachtraject waarin we dit naast andere methoden inzetten, jou ook verder kan helpen?

In een vrijblijvend intakegesprek van 30 minuten (eventueel via skype) kunnen wij samen onderzoeken wat hypnose, eventueel in combinatie met andere werkvormen, voor jou kan betekenen. Voor meer info of een afspraak kun je een mail sturen naar paul@guidare.nl.

;