Je gaat het pas zien als je het doorhebt
voor bedrijven en organisaties
Begrijp en krijg grip op je stresssysteem, voor meer rust, vertrouwen en veerkracht.

Je gaat het pas zien als je het doorhebt (Johan Cruijff)

 

In je werk of thuis wordt veel van je gevraagd. De druk is soms hoog en de situaties waarin je soms terecht komt kunnen best heftig zijn.

Dat vraagt veel van jou en vooral van je stresssysteem. Brein en zenuwstelsel zijn belangrijke onderdelen van dit systeem.

In deze actieve training ga je ontdekken hoe jouw lichaam gaat functioneren (of functioneert) onder (hoge druk). Je gaat ervaren wat je met ademhaling kunt doen om jouw systeem te reguleren en voor een goed herstel kunt zorgen. Je gaat letterlijk leren zien wat er gebeurt zodat je doorhebt wat je daar aan kunt doen.

Tijdens de training gaan we aan de slag:

  1. De onbewuste overlevingsradar.
  2. Het brein.
  3. Het zenuwstelsel.
  4. Manieren om de staat van jouw ademhaling en stresssysteem in beeld te brengen.
  5. Het gebruik van ademhaling voor het reguleren van stress.

Na afloop van de training weet je hoe jouw stresssysteem werkt. Je bent in staat om te herkennen in welke ‘staat’ je verkeert en je begrijpt wat je kunt doen om deze te beïnvloeden/reguleren. Hiermee krijg je letterlijk en figuurlijk grip op stress en jouw stressrespons.

Je kunt klachten bij jezelf en bij anderen herkennen en kunt hierbij onderscheid maken tussen normale en abnormale reacties na een gebeurtenis.

Daarnaast heb ervaring opgedaan met een aantal ademhalingstechnieken die jou kunnen helpen om de kwaliteit van je functioneren te verbeteren. Je krijgt handvatten om hier actief mee aan de slag te gaan in jouw eigen leef- en werkomgeving.

De training kan zowel online als op locatie worden verzorgd. Deze training kan ook van waarde zijn binnen trajecten voor leiderschapsontwikkeling of persoonlijke ontwikkeling.

;